Wednesday, October 5, 2016

Bela čorbica
 1 pileće grudi,
1 jaje,
1 crni luk,
1 veća šargarepa,
1/2 crvene paprike,
1/2 zelene paprike,
2 l vode,
2 kašike brašna,
ulje,
začin.

Staviti pileće grudi u vodu da se kuvaju zajedno sa povrćem. Kad se sve dobro ukuva, izvaditi belo meso i rasparčati ga na sitne parčiće i vratiti u šerpu da se još kuva. U međuvremenu izmutiti jaje u malo vode i uz neprestano mešanje dodavati u šerpu. Kad se i to sjedini pripremiti zapršku od ulja i brašna sa začinom. Zapršku dodavati isto uz mešanje u šerpu dok se razmuti. Ostaviti da ključa još nekih 10-ak minuta i skloniti sa vatre.
Prijatno!

http://www.jelenastevanovic.rs
http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment