Obrok koji će vas zasititi i dati vam energiju
1 plavi patlidzan
1 veća tikvica,
300 gr bundeve,
1 crveni luk,
2 veće šargarepe,
5 krompira,
koziji mladi sir,
paradajz,
maslinovo ulje,
začin,
ljuta aleva paprika,
biber.
Patlidzan, tikvicu i bundevu oljuštite i iseckajte na veće komade. Poređajte u tepsuju i začinite začinom, biberom i alevom paprikom. Kad to rasporedite po plehu, crveni luk isecite na veće polukolutive i razdvojte listiće. Luk rasporedite preko svog povrća i sve to prelijte maslinovim uljem. Stavite da se peće nekih 20-30 minuta ( zavisi od jačine rerne ).
U međuvremenu, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na sitnije kockike i stavite da se kuvaju u ključaloj vodi nekih 20-ak minuta. Kad je krompir kuvan procedite i prespite u zagrejan tiganj i na malo maslinovog ulja propržite krompir i šargarepu ( naravno, začinite krompir ) Kako bi dobio lepu boju i malo se isušio.
Kad je svo povrće gotovo, servirajte u tanjir i služite uz mladi koziji sir i paradajz. Uživajte u laganom i hranljivom ručku.
Prijatno!
300 gr bundeve,
1 crveni luk,
2 veće šargarepe,
5 krompira,
koziji mladi sir,
paradajz,
maslinovo ulje,
začin,
ljuta aleva paprika,
biber.
Patlidzan, tikvicu i bundevu oljuštite i iseckajte na veće komade. Poređajte u tepsuju i začinite začinom, biberom i alevom paprikom. Kad to rasporedite po plehu, crveni luk isecite na veće polukolutive i razdvojte listiće. Luk rasporedite preko svog povrća i sve to prelijte maslinovim uljem. Stavite da se peće nekih 20-30 minuta ( zavisi od jačine rerne ).
U međuvremenu, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na sitnije kockike i stavite da se kuvaju u ključaloj vodi nekih 20-ak minuta. Kad je krompir kuvan procedite i prespite u zagrejan tiganj i na malo maslinovog ulja propržite krompir i šargarepu ( naravno, začinite krompir ) Kako bi dobio lepu boju i malo se isušio.
Kad je svo povrće gotovo, servirajte u tanjir i služite uz mladi koziji sir i paradajz. Uživajte u laganom i hranljivom ručku.
Prijatno!
http://www.jelenastevanovic.rs
http://www.fitneszona.rs
No comments:
Post a Comment