Wednesday, October 5, 2016

Plavi paradajz punjen belim mesom
 
2 veća plava paradajza,
1 pileće grudi,
1/2 crvene paprike,
1/2 zelene paprike,
1 glavica crnog luka,
1 velika šargarepa,
začin,
biber.

Preseći paradajz na pola, uzdužno, i izvaditi meso paradajza kašikom, posoliti i okrenuti da se iscedi. U dublji tiganj prodinstati, sitno seckani luk, paprike, crvenu i zelenu sitno seckanu, i izrendanu šargarepu. Pileće grudi iseckati na komadiće i dodati u izdinstano povrće, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta. Kad je meso sa povrćem skoro gotovo dodati prethodno iseckano meso plavog paradajza, poklopiti i ostaviti da paradajz pusti svoj sok i ostaviti na vatri dok voda skoro potpuno ne ispari. Začiniti po želji i skloniti sa vatre. Izdubljeni paradajz napuniti prethodno pripremljenom smesom, poređati u tepsiju, preliti malo uljem i staviti da se peče oko 30 - 40 minuta.
Prijatno !


http://www.jelenastevanovic.rs
http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment