Zapečena boranija
400 gr sveže boranije,
3 mlada luka
( ili glavica crnog luka ),
2 šargarepe,
1 paprika,
200 ml tomatelo paradajza.
1 pileće grudi,
začin,
biber.
Prodinstati u tepsiji u kojoj će se peći, sitno seckani luk sa šargarepom i seckanom paprikom. Kad se prodinsta u to dodati boraniju sa malo vode i umešati sa povrćem. U međuvramenu iseckati pileće belo meso na kockice i dodati u boraniju tj u povrće koje je na vatri. Sve začiniti začinom i biberom i ostaviti da se još malo krčka dok voda ne ispari. Kad voda skoro sva ispari dodati tomatelo i sve dobro promešati, rasporediti u tepsiju i staviti da se peče. Peče se oko 30 - 40 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
http://www.jelenastevanovic.rs
http://www.fitneszona.rs
No comments:
Post a Comment