Thursday, October 6, 2016

Kuvani đevreci

500 gr crnog brašna,
1 kašičica soli,
1 šoljica ulja,
1 šoljica mlake vode,
kesica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
100 gr lanenog semena,
1 l vode,
soda bikarbona.

Sipati brašno u činiju, dodati so i ulje, i sve dobro zamesiti prethodno potopljenim kvascem u mlakoj vodi sa šećerom. Zamešeno testo ostaviti da odstoji pokriveno nekih 30-40 minuta. Kad testo odstoji, premesiti ga i odvojiti na loptice. Svaku lopticu razviti rukom u dužinu i od nje napraviti đevrek. U veću šerpu sipati vodu i u nju dodadi sodu bikarbonu i šerpu staviti na vatru da proključa. Kad voda proključa, ubacivati po dva đevreka da se kratko kuvaju sa obe strane. Skuvani đevrek uvaljati u lan i staviti na pleh za pečenje. Pošto se svi đevreci skuvaju i uvaljaju u lan, i stave na pleh, staviti ih u zagrejanu rernu da se peku nekih 20-ak minuta. Izvaditi ih da se malo prohlade i mogu se jesti.
Prijatno!

http://www.jelenastevanovic.rs
http://www.fitneszona.rs

No comments:

Post a Comment